Nieuws | Uitslag prijsvraag Volk

Voorplat VOLK van Terry Pratchett voor web 300 pixels/inchDe winnaars van Volk van Terry Pratchett zijn bekend! Ter ere van de Boekenweek mochten wij maar liefst vijf exemplaren van het jongste pareltje van Terry Pratchett weggeven!

We besloten om de deelnemers in de pen te laten klimmen en gaven het volgende scenario op:

Stel, je bent op een eiland belandt en je hebt helemaal niets bij je. De enige andere persoon op het eiland spreekt een taal die je niet machtig bent. Deze andere persoon heeft de beschikking over een slaapplaats met dak, voedsel in overvloed en een uitgebreide bibliotheek met toevallig jouw favoriete boeken! Met welk talent ga je de andere persoon overtuigen om die rijkdom met je te delen?

Uit de vele inzendingen hebben we uiteindelijk deze als de beste geselecteerd:

Lieke Jongenelis schreef: ‘Omdat hij een taal spreekt die ik niet spreek en andersom, lijkt het mij heel handig om te communiceren via het maken van tekeningen. We zouden tekeningen kunnen maken in het zand want ja, we hebben natuurlijk ook geen papier (of ik niet in ieder geval, misschien hij wel). Of ik zou allemaal dingetjes die op het eiland liggen bij elkaar rapen (takjes, blaadjes etc.) en daar telkens iets van knutselen want één van mijn talenten is toch wel creativiteit. Ik hoop dat ik hem aan het lachen kan maken met mijn rare frutsels en dat ik al zijn boeken mag lezen!’

‘Jeetje, wat een lastige vraag…’ schreef Tim de Klerk Wolters. ‘Aangezien ik een compleet gebrek aan enige vorm van talent heb, moet ik me maar zien te redden met mijn ‘dashing good looks’!’ En, voegde hij eraan toe: ‘Sowieso denk ik niet dat die andere persoon erg moeilijk zal doen over de boeken, want wat moet iemand die mijn taal niet spreekt met mijn favoriete boeken?’ Slim, Tim!

‘Het ligt er een beetje aan of die andere persoon een man of een vrouw is. Wanneer het een vrouw betreft zou ik met veel humor haar proberen te overtuigen haar rijkdom met me te delen. Bij een man gooi ik mijn verleidingstactieken in de strijd om zo zijn rijkdom met me te delen! Ik denk dat ik hiermee een heel eind kom, al zeg ik het zelf!’  Wij zijn overtuigd, Esther Potters!

Ook Kees Koetsier werpt zich op de verleidingstechnieken: ‘Héél lang gelden verleidde ik mijn vrouw met een knipoog; die andere persoon op dat eiland valt ook voor mijn knipoog en samen maken we er een geweldige tijd van.’

Astrid Helmer, tenslotte, schreef ons een heel epistel, waarbij ook zij zich spitsvondig afvroeg wat diegene toch met al die boeken moet in een taal die hij/ zij niet spreekt… Uiteindelijk gaat ook zij op de romantische tour en daarmee moeten we wel concluderen dat onze deelnemers – hoewel stuk voor stuk romantici – niet bepaald voor één gat te vangen zijn.

Winnaars, van harte gefeliciteerd en bedankt voor jullie creativiteit! Volk van Terry Pratchett komt spoedig jullie kant op!

1 Comment

  1. Lieke on March 29, 2014 at 15:17

    Super bedankt! Ik heb hem al binnen 😀

Leave a Comment