Nieuws | True Blood-musical in de maak

De makers van HBO-serie True Blood werken aan een musicalversie van de serie. Dat heeft muziekproducent Nathan Barr gezegd tegen The Associated Press. Barr maakte alle muzikale keuzes voor de HBO-serie en heeft onlangs zijn idee voor een musical neergelegd bij zijn superieuren.

De musical zou, net als de serie, het leven volgen van Sookie Stackhouse, een telepathische serveerster die verliefd wordt op vampier Bill en meegesleurd wordt in de wereld van de vampiers. Een Japanse fabrikant is erin geslaagd synthetisch bloed te maken waardoor vampiers niet langer op mensen hoeven te jagen en – theoretisch gezien – vreedzaam met hen zouden kunnen samenleven. De serie True Blood is gebaseerd op de boekenreeks The Southern Vampire Mysteries van Charlaine Harris.

Volgens Barr wordt het een lastige klus om zeven seizoenen in één verhaal samen te vatten. Het zal dus ook nog wel even duren voor de musical op Broadway te zien zal zijn.
“Ik hoop met een jaar een eerste versie af te hebben, maar kan niet garanderen dat het iets gaat worden. Ik heb wel het gevoel dat het iets heel bijzonders kan worden,” aldus de muziekproducent.

Het zevende, en tevens laatste, seizoen van de vampierenserie begint zondag 22 juni bij HBO.

Leave a Comment