Nieuws | Thomas Olde Heuvelt genomineerd voor World Fantasy Award

Thomas Olde Heuvelt doet het ‘m weer. Met zijn korte verhaal The Boy Who Cast No Shadow was hij vorig jaar de eerste Nederlandse genomineerde voor een prestigieuze Hugo Award. Dit jaar doet hij dat nog eens dunnetjes over met The Ink Readers of Doi Saket: niet alleen is ook dit verhaal genomineerd voor een Hugo Award, het is ook genomineerd voor een World Fantasy Award.

Na de Hugo Award en de Nebula Award is de World Fantasy Award de derde grote internationale prijs voor schrijvers van fantasy en sciencefiction. Anders dan bij de Hugo Awards zit bij de World Fantasy Awards een professionele jury voor. De uitreiking vindt plaats in Washington D.C. op 8 november dit jaar.

Neil Gaiman werd met The Ocean at the End of the Lane genomineerd in de categorie beste boek; Gene Wolfe met The Land Across in dezelfde categorie. George R.R. Martin kreeg een vermelding voor het boek Dangerous Women in de categorie Anthology oftewel bloemlezing en Jeff VanderMeer krijgt een uitnodiging voor Wonderbook: The Illustrated Guide to Creating Imaginative Fiction.

Het geheel aan nominaties is hier te vinden: http://www.worldfantasy.org/awards/

Leave a Comment