Nieuws | Terry Pratchett zegt Schijfwereld-conventie af wegens Alzheimer

De geestelijk vader van de wereldberoemde Schijfwereld-boeken heeft een conventie ter ere van zijn oeuvre af moeten zeggen – dat meldt de Britse krant The Guardian. Terry Pratchett is, naar eigen zeggen, ingehaald door de ziekte van Alzheimer. De ziekte werd in 2007 bij de schrijver geconstateerd.

De International Discworld Convention – een vierdaagse festival opgedragen aan ‘Sir Terry Pratchett and his glorious astrochelonian-riding pachyderm-borne creation’ – vindt dit jaar plaats van 8 tot 11 augustus in Manchester. Pratchett gaf aan dat het ‘de eerste keer is dat hij een Britse conventie moet laten schieten’ en dat dit hem erg spijt. Helemaal afwezig zal de auteur niet zijn: er is met hem afgesproken dat hij – indien de situatie dat toestaat – enkele vragen zal beantwoorden via een videoverbinding.

De schrijver voert al jaren campagne voor onderzoek naar Alzheimer en doneerde zelf minstens een half miljoen pond aan een stichting met dit doeleinde. Tevens is hij een fel voorvechter van vrijwillige euthanasie. De ziekte verloopt bij hem traag. Pratchett: ‘Maar het is er wel.’

Leave a Comment