Nieuws | Rechten HEX verkocht aan Groot-Brittannië en VS

1864374Goed nieuws voor het Nederlandse fantasylandschap: het is een schrijver van Nederlandse grond gelukt om voet te zetten op Angelsaksische bodem! De rechten van HEX, de bestseller van Thomas Olde Heuvelt, zijn verkocht aan de Amerikaanse uitgeverij Macmillan/Tor (US, Canada) en de Britse uitgeverij Hodder & Stoughton (UK, Australië). Ook voor de filmrechten zou er grote belangstelling zijn in het buitenland.

Het is voor de 30-jarige Olde Heuvelt de zoveelste overwinning op literair gebied in korte tijd: in april 2013 werd hij nog als eerste Nederlander genomineerd voor een Hugo Award in de categorie Best Novelette met de Engelse versie van zijn verhaal De Jongen Die Geen Schaduw Wierp. Met dit verhaal won hij eerder de prestigieuze Paul Harland Prijs voor beste Nederlandstalige fantastische verhaal in 2009.

kaft-HEX-Thomas-Olde-HeuveltOliver Johnson, associate publisher van Hodder & Stoughton, liet weten zeer verheugd te zijn met de aankoop van de rechten van HEX: “Dit boek zit zo bomvol briljante concepten en momenten dat we absoluut broeien van enthousiasme: dit is het begin van een lange en succesvolle internationale carrière voor Olde Heuvelt.”

Het boek draait om het pittoreske dorpje Beek, dat in de ban is van de Wylerheks, een vrouw uit de zeventiende eeuw, wier ogen en mond zijn dichtgenaaid. Het is algemeen bekend onder de dorpelingen dat haar ogen nooit mogen worden geopend, en al generaties lang wordt gepoogd haar aanwezigheid voor de buitenwereld geheim te houden. Als ze dankzij een groepje jongeren viral gaat op het internet, is de moderne samenleving gedoemd terug te vallen op middeleeuwse praktijken.

Leave a Comment