Nieuws | Film flopt, toch televisieserie voor The Mortal Instruments

The-Mortal-Instruments-City-of-Bones-bannerDe serie The Mortal Instruments van Cassandra Clare – in het Nederlands verschenen als De Kronieken van de Onderwereld – was in boekvorm een groot succes. De verfilming van het eerste deel – City of Bones – deed het echter teleurstellend slecht in de bioscopen. De productiemaatschappij die de rechten van de boekenserie in handen heeft, ziet het toch zitten om een televisieserie te maken, gebaseerd op de boeken.

De boekenserie volgt het personage Clary Fray, die opgroeit als een gewone tiener maar gaandeweg ontdekt dat ze een Schaduwjager is. Schaduwjagers worden speciaal getraind om Demonen, die zich in de mensenwereld begeven, te vermoorden, en hebben Engelachtige kwaliteiten.

Martin Moszkowicz, hoofd van productiemaatschappij Constantin Film, liet in een interview met The Hollywood Reporter weten dat de keuze voor een serie een voor de hand liggende was: ‘We hebben veel van het boek moeten laten liggen tijdens het maken van de film. Met een serie zouden we veel dieper kunnen gaan en deze wereld in groter detail kunnen verkennen.’

Wanneer de serie op televisie zou moeten komen, zijn nog niet bekend. Ook is nog niet bekend wie de hoofdrollen op zich zouden gaan nemen. In de film namen Lily Collins en Jamie Campbell Bower die voor hun rekening.

Lees de recensie van het eerste deel van de serie, Stad van Beenderen, hier

1 Comment

  1. Laura on October 23, 2014 at 14:16

    Ik vond de film juist leuk! Jammer dat ze geen vervolg meer gaan maken maar ben wel benieuwd maar de serie!

Leave a Comment