Nieuws | De GVR opnieuw verfilmd

Het geliefde kinderboek De Grote Vriendelijke Reus (afgekort tot De GVR) van Roald Dahl wordt opnieuw verfilmd. In 1989 werd er al eens een tekenfilm van het boek gemaakt, onlangs heeft filmstudio Dreamworks de rechten voor de film gekocht. Of het opnieuw zou gaan om een teken- of animatiefilm of anderszins, is niet bekend gemaakt.

Voor de regie zouden Kathleen Kennedy en Frank Marshall hebben getekend, die samen eerder The Bourne Ultimatum maakten. Het script zou in handen liggen van Melissa Mathison, die eerder al het script voor onder meer de film E.T. schreef. Wie de cast van de film gaan vormen en wanneer de film wordt uitgebracht is nog niet bekend gemaakt.

Roald Dahl schreef De GVR in 1982. Het verhaal gaat over de vriendschap tussen de vriendelijke reus en het meisje Sophie, waarvoor Roald Dahl werd geïnspireerd door zijn kleindochter Sophie. Veel van Dahls boeken zijn verfilmd, zoals De Heksen (1990), Matilda (1996), De Reuzenperzik (1996) en De Fantastische Meneer Vos (2009). Sjakie en de chocoladefabriek kent zelfs al meerdere verfilmingen: met Gene Wilder als Willy Wonka in 1971 en met Johnny Depp als Wonka in 2005.

Leave a Comment