Nieuws | Boekenfestival Manuscripta wordt reizend evenement

De traditionele opening van het boekenseizoen door boekenfestival Manuscripta zal de komende paar jaar telkens in een andere stad plaatsvinden. Voorheen vond het boekenfestival plaats in Amsterdam, maar dit jaar verhuist het, voor het eerst, naar Utrecht. Vorig jaar was er al een verandering in opstelling: toen viel de opening van het boekenjaar samen met de Uitmarkt en verhuisde het festival daardoor naar het Museumplein te Amsterdam.

De komende editie van het boekenfestival zal worden gehouden op zondag 7 september 2014, waardoor het samenvalt met het Utrechtse Uitfeest. In de hele stad is er dan muziek, dans, theater, expositie, film en nu dus ook literatuur te vinden. In en rondom het stadhuis van Utrecht zullen diverse auteurs optreden en hun nieuwe werken presenteren. Ook zal er een Schrijversmarkt zijn, waar schrijvers hun boeken kunnen signeren en verkopen.

Naast de aandacht voor de nieuwste boeken zal tijdens Manuscripta voor de vierde keer de Europese Literatuurprijs uitgereikt worden. Ook wordt de Elspeet Boekverkoper van het Jaar bekend gemaakt.

De CPNB organiseert Manuscripta in Utrecht in samenwerking met Culturele Zondagen en Het Literatuurhuis. Gemeenten kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor de Manuscripta edities 2015 en verder.

Leave a Comment