Nieuws | Boek Hugo Award-winnaar Ann Leckie wordt vertaald

17333324Ancillary Justice, het sciencefictiondebuut van de Amerikaanse auteur Ann Leckie dat tijdens de Hugo Awards van 2014 in de prijzen viel, zal in het voorjaar van 2015 in het Nederlands verschijnen. Uitgeverij Luitingh Sijthoff maakte bekend de vertaalrechten te hebben verworven.

Dat het werk van de schrijfster werd bekroond met een Hugo Award zal de kenners niet hebben verbaasd: ze hengelde eerder dit jaar een Nebula Award, de Arthur C. Clarke Award, de Locus Award en de British Science Fiction Association Award binnen. Daarnaast is Leckie ook nog eens genomineerd voor de prestigieuze Philip K. Dick Award, die later dit jaar wordt uitgereikt.

Het boek zal onder de titel Het Bewind van de Radchaai uitgebracht worden. Het boek gaat over een generatie menselijke veroveraars, de Radchaai, die bij elke verovering van een planeet een groot deel van de bevolking dwingt hun fysieke lichaam af te staan en als hulpstuk op te laten gaan in het collectief van de veroveringsmacht. Hoofdpersoon Breq weet aan dat lot te ontsnappen en zet alles op alles om de overheersers tot stoppen te brengen.

Leave a Comment