Nieuws | Anne Rice komt met nieuw deel Vampierkronieken

lestat2De nog altijd regerende koningin van de modern vampierroman heeft aangekondigd een nieuw deel toe te willen voegen aan de Vampierkronieken. Haar laatste werk omtrent de vampierkliek – met als belangrijkste personage de omweerstaanbare Lestat – werd in 2003 gepubliceerd. Het nieuwste boek, met als Engelse titel Prince Lestat, word in oktober dit jaar verwacht en zou het eerste deel van een verse serie moeten worden.

“Ik ben blij dit te kunnen aankondigen: het me heel veel tijd heeft gekost om dit te schrijven,” liet Anne Rice weten in The Dinner Show, een internetfenomeen dat mede wordt gepresenteerd door haar zoon Christopher Rice. “Ik heb de Vampierkronieken moeten herlezen en  – ik wil niet pretentieus overkomen door over mijn personage te praten alsof het een echt levend mens is, maar – ik moest Lestat echt bij zijn lurven grijpen, hem tegen de grond werken en zeggen ‘hoor eens, nu moet je eens met me praten en me vertellen wat je al die tijd gedaan hebt’. Ik kan niet over dat personage schrijven tenzij hij dat zelf wil: het is echt alsof hij een levend wezen is. Plotseling gebeurde het, het kwam door en hij begon te praten ik nam zijn woorden over, en alles ging verrassend goed.”

Anne Rice verwierf wereldfaam met haar boek Interview with a Vampire in 1976, dat in 1994 verfilmd werd met Brad Pitt en Tom Cruise in de hoofdrollen.  Meer over haar kun je lezen in het achtergrond stuk over Anne Rice.

Ook zijn er recensies van alle in het Nederlands vertaalde delen van de Vampierkronieken op www.fantasyboeken.org te vinden.

Leave a Comment