Nieuws | A van Abeltje van Annie M.G. Schmidt wordt verfilmd

Zestien jaar nadat de verfilming van Annie M.G. Schmidts Abeltje in de bioscoop verscheen, kondigt distributeur A-Film aan dat ook het boek De A van Abeltje in de bioscoop zal verschijnen. Het is de bedoeling dat de film eind 2015 in de bioscopen te zien is.

Abeltje gaat over de liftjongen van het warenhuis Knots. Als hij op het geheimzinnige rode liftknopje drukt – waar hij natuurlijk niet op mocht drukken – neemt de lift hem mee op avontuur. In het vervolg, De A van Abeltje heeft Abeltje een baan gekregen als goochelaar in het circus. Hij komt in de problemen als hij per ongeluk zijn vriendinnetje Laura weg tovert.

De A van Abeltje zal het vijfde jeugdboek van Annie M.G. Schmidt zijn waar een filmbewerking van wordt gemaakt. In november komt ook nog de film Wiplala in de bioscoop, en op voormalig palies Soestdijk zal een toneelstuk van de schrijfster in première gaan dat zij in 1958 schreef voor de toneelclub van toenmalig koningin Juliana.

Abeltje was in 1998 de eerste bioscoopbewerking van een Schmidt-boek en trok bijna een miljoen bezoekers. Het is nog niet bekend wie De A van Abeltje gaat regisseren of wie de hoofdrollen op zich zullen nemen.

Leave a Comment