Nieuwe reeks Harry Potter-films aangekondigd

J.K. Rowling zou door filmstudio Warner Bros. benaderd zijn om een scenario te schrijven voor een aantal nieuwe films, die zich afspeelt in het Harry Potter universum. Dat maakte  het  filmblad Variety bekend.

Na het verschijnen van de achtste film in 2011 – Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 – gaf Rowling nog aan geen interesse te hebben in het schrijven van nieuwe avonturen rondom de immens populaire tovenaarsleerling. De nieuwe films spelen dan ook rondom magiezoöloog Newt Scamander, in het New York van de jaren zeventig. Scamander zou de schrijver worden van het fictieve handboek Fantastic Beasts and Where to Find Them, dat door de leerlingen van Zweinstein in de Harry Potterserie veelvuldig geraadpleegd zou worden. Rowling gaf aan dat Harry Potter zelf geen rol zal spelen.

J.K. Rowling schreef nog niet eerder scenario’s. Wel werd eerder dit jaar bekend dat ze onder het pseudoniem Robert Galbraith een detective had gepubliceerd. Het werk The Cuckoo’s Calling – dat binnenkort onder de titel ‘Koekoeksjong’ in Nederland uit zal komen – werd goed ontvangen.  Haar roman Een Goede Raad uit 2012 kreeg minder goede kritieken.

Wanneer de eerste film uit zal komen, is nog niet bekend.
(Rianne Werring)

Leave a Comment