Nieuw Harry Mulisch Festival vindt plaats van 11 t/m 13 oktober

In oktober zal in Amsterdam een nieuw literair festival het levenslicht gaan zien: het Harry Mulisch festival zal plaatsnemen op en rond het Leidseplein. De voormalige woning van de beroemde schrijver – omgedoopt tot Harry Mulisch Huis – zal daarbij voor het eerst opengesteld worden voor publiek. Het festival zal plaatsvinden van vrijdag 11 tot zondag 13 oktober.

Thema van het festival is Het Stenen Bruidsbed, Mulisch’ beroemde roman over het bombardement op Dresden aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Dit werk werd dit jaar door Johan Doesburg bewerkt voor toneel. Dochters Anna en Frieda Mulisch en weduwe Kitty Saal worden tijdens het festival geïnterviewd, en het programma Zwanenzangen – een ode aan componisten uit 2000 – zal opnieuw worden opgevoerd. De rotonde bij de Stadsschouwburg zal gedurende het weekend worden omgedoopt tot ‘Harry’s Bar’.

De auteur van onder andere De ontdekking van de Hemel, Siegfried en Twee Vrouwen woonde en werkte ruim vijftig jaar in het huis aan de Leidsekade:  http://www.harrymulischhuis.nl/ Op deze webstek is ook het festivalprogramma te vinden.

Leave a Comment