Midwinter Fair 2010

Kletterende zwaarden, fantastische wezens, troubadours en LARP-groepen. Afgelopen weekend stond themapark Archeon in Alphen aan de Rijn in het teken van de Midwinter Fair. De Midwinter Fair is een jaarlijks evenement waar jong en oud zich voor heel even in ander tijdperk of zelfs in een andere wereld begeven.

Zelf was ik aanwezig om mijn boeken te signeren, samen met een aantal andere fantasyauteurs, onder andere Adrian Stone, Jack Lance, W.J. Maryson en Tais Teng die de Archeon Oeuvreprijs voor Fantastische literatuur in ontvangst mocht nemen. Natuurlijk was de beroemde prof. dr. Rotherham ook van de partij. Met zijn altijd levendige, humoristische verhandelingen over de heilige graal, legendes en mythologie, wist hij menigeen te boeien. Daarnaast presenteerde hij de Rolyshow, waarin hij een aantal auteurs en een fantasie-illustrator aan de tand voelde.

In de grote markt- en muziektent, waar kleding, wierook, zwaarden en allerhande andere koopwaar van eigenaar wisselden, speelden brachten bands als Lowland Paddy´s, Simply Folk en Scrum hun repertoire ten gehore. In de arena gaf de Orde de Noorderwind voor het oog van een laaiend enthousiast publiek een middeleeuwse toernooishow weg. Een van de trollen die ik onderweg tegenkwam, smeekte me of ik hem van de trollenvangers wilde redden en ergens in de middag heb ik mijn lieftallige dochter nog juist uit de klauwen van een vampierachtig wezen weten te redden, dat van plan was zijn lange hoektanden in haar hals te zetten.
Al met al was het weer een geslaagd Archeon-weekend.

Op naar de volgende fair!
(Tisa Pescar)

Leave a Comment