Manuscripta op de Uitmarkt

Opening boekenseizoen in nieuw format is groot succes.

In het weekend van 31 augustus vond in Amsterdam de opening van het culturele seizoen plaats: de 36ste editie van de  jaarlijkse Uitmarkt trok in drie dagen tijd – van vrijdag tot en met zondag – ruim een half miljoen bezoekers. Een niet gering aantal zal daarbij hebben stilgestaan bij de kramen van Manuscripta. Het literaire festival was op zaterdag en zondag voor het eerst op de Uitmarkt aanwezig.

Manuscripta werd dit jaar voor de zevende keer georganiseerd. Ruim 60 acteurs gaven acte de présence tijdens voorlees- en signeersessies, waaronder Herman Brusselmans, Nico Dijkshoorn, Arthur Japin en internationale bestsellerauteur Tatiana de Rosnay.  Tevens werden de Gouden Boeken uitgereikt  aan werken waarvan in korte tijd meer dan 250.000 exemplaren verkocht zijn, en werd op zondag de Elspeet Boekverkoper van het Jaar bekend gemaakt.

De website van de Uitmarkt meldt: “De verschillende tenten (…) waren afgeladen vol. Ook nieuwkomers als Nadja Hüpscher, Sunny Bergman en Eric Corton trokken veel belangstelling. De massale belangstelling voor Manuscripta laat volgens organisator stichting CPNB zien dat het boek springlevend is.”
(Rianne Werring)

Foto’s op
www.manuscripta.nl

Leave a Comment