Kinderboekenweek 2 t/m 13 oktober

Binnenkort is het weer zover, dan barst de Kinderboekenweek 2013 los. Thema van dit jaar is ‘ Sport en Spel’ met als motto: ‘Klaar voor de start!’ Ook dit jaar is er weer een kinderboekenweekgeschenk, en deze keer kwam het uit de koker van Harmen van Straaten. Je bent super…Jan! is tijdens de Kinderboekenweek gratis te verkrijgen bij aankoop van € 10,- aan kinderboeken.

Daarnaast worden er ook diverse activiteiten georganiseerd, op school en daarbuiten, zoals voorleesmiddagen, sport- en spelmiddagen en bezoeken van beroemde kinderboekenschrijvers aan bibliotheken door heel het land. Het volledige programma is te vinden op http://www.kinderboekenweek.nl/activiteiten/index.html

Voor de creatievelingen is er de schrijfwedstrijd van Paul van Loon: wie zijn verhaal afmaakt, maakt kans op kaarten voor zijn theatervoorstelling De Kunst van het Lezen. Wie genoten heeft van Je bent super…Jan! moet zeker de voorstelling Een super…show van Harmen van Straaten en Pieter Derks gaan bezoeken. Voor de volwassene op zoek naar diepgang organiseert de Universiteit van Amsterdam een lezing op 3 oktober.

Kijk voor het volledige overzicht op http://www.kinderboekenweek.nl/

Leave a Comment