Kersttip 2014 | Persoonlijke top 5 van 2014: Rianne

De kerstvakantie komt eraan en met de donkere dagen in opkomst is er niets lekkerder dan met een kop warme thee of chocolademelk en een deken op de bank te kruipen, vergezeld van een goed boek. Maar welk boek? Fantasyboeken.org voorziet je van de kersttips: de beste boeken van 2014 voor op de bank of onder de kerstboom, volgens de hoofdredactie. Vandaag: de persoonlijke top 5 van Rianne Werring.

Kelly van der Laan – Stof en Schitteringen
“Een boek voor de onstuimige decemberavond. Van der Laan sleurt je een onbekend doch herkenbaar universum in en dwingt je mee te gaan in deze sciencefiction-roadtrip. Niet lezen als je de volgende dag fris en fruitig aan het kerstontbijt moet zitten: een nachtje doorhalen is gegarandeerd!”

Mike Jansen – Ophelia Omarmd
“Lees jij het liefst klassieke schrijvers als Poe of Lovecraft in je luie stoel, bij voorkeur in kamerjas en met een goede pijp of een kwaliteitsneutje op de bijzettafel? Dan is Ophelia Omarmd iets voor jou. Een horrorbundel voor de fijnproever – voor een lach, een traan en een fikse dosis aan koude rillingen.”

Joanne Harris – De Lessen van Loki
“Als je niet bent ingeburgerd in de Noordse mythologie is Lessen van Loki een perfecte introductie: de God van de Ondeugd geeft een geheel eigen visie op de bekendste verhalen over Alvader Odin, Thor, Freya en de andere bewoners van de Asgaard. Ook bijzonder leuk voor wie de verhalen al wel kent vanwege het hilarische commentaar.”

Teng, Ooms en Brussee – Eeuwig Tartessos
“Wie had gedacht dat een samenwerkingsproject van drie schrijvers tot zo’n uitgekiende bundel zou kunnen leiden? Eeuwig Tartessos is een wervelende tijdreis in een fabelachtige wereld. Grootste pluspunt: ondanks dat het is opgebouwd uit losse verhalen van drie auteurs, leest het als een roman!”

Veringa, Minkman en Lucassen – In Opstand
“Is vrede op aarde de belangrijkste kerstboodschap voor jou? Duik dan met Emma in het verzet in Neder-Germanië, laat je meevoeren door Leia naar Het Eiland en raak verzeild in de Kafkaïaanse Sector van Justa. De dystopische verhalen uit zijn perfect op elkaar afgestemd en als je eenmaal begint met lezen, laat deze bundel je niet meer los.”

Leave a Comment