Recensie | Alyson Noël – Evermore

Sinds de zestienjarige Ever haar familie heeft verloren in een auto ongeluk heeft zij de gave om andermans gedachten en gevoelens te lezen. Ze woont bij haar tante, waar haar overleden zusje af en toe op bezoek komt. Ze heeft altijd haar iPod op en probeer zichzelf zo voor alles en iedereen af te sluiten. Dit alles verandert op het moment dat ze Damon ontmoet. Hij is aantrekkelijk, slim, schildert beter dan Picasso en op het moment dat hij haar aanraakt is haar vermogen om gedachten en gevoelens van anderen te lezen weg. Toch heeft Damon een geheim, wie is hij en wat wil hij van Ever?

Alyson Noël grijpt je vanaf de eerste pagina en laat je niet meer los. Langzaam maar zeker vallen de puzzelstukjes op zijn plaatst en kom je meer over Ever te weten. Doordat het verhaal vanuit Ever is geschreven, duurt het lang voordat het duidelijk wordt wie Damon is.
Na het lezen van de Twilight Sage van Stephanie Meyer denk je in eerste instantie dat Damon een vampier is. Hij drinkt een rood drankje, eet niks en wordt door Ever betrapt als hij aan de pols van één van haar beste vriendinnen zuigt. Toch heeft Damon voor al deze dingen een goed excuus of weet hij het goed te verbergen.
De onthulling komt daarom zowel voor Ever als de lezer als een verassing. Noël is erg goed in het beschrijven van details, waardoor de lezer een goed totaalbeeld krijgt. Het nadeel hiervan is dat ze soms dezelfde details blijft herhalen.
(Elianne de Geus)


Evermore
Alyson Noël
Prijs: € 10,00
ISBN: 978-90-458-0191-9

1 Comment

  1. lauren on March 26, 2011 at 19:30

    Het is een heel leuk boek. Het greep me direct aan ik kon het niet wegleggen.
    Dus wou ik het vervolg daarop voor m’n communie vragen. En nu ben ik dat aan het lezen.

    ALYSON IS EEN FANTASTISCHE SCHRIJFSTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Comment