Evenement | Elfia Haarzuilens 2014 fotoreportage

Elfia gemist? Of wil je gewoon nog even nagenieten? Cathinca van Sprundel maakte een fotoreportage voor Fantasyboeken.org.

1
De eerste bezoekers treden Elfia binnen. Het duurt nog even voordat de zon doorbreekt en het festival echt op gang komt.

2
En de Slurk is weer in het spel! Met bezems tussen de benen gaan twee teams de strijd met elkaar aan tijdens de allereerste Nederlandse Zwerkbalcup.

3
De fair en het kasteel gezien vanuit de vele bossige kronkelpaadjes rondom het terrein. Je kan hier soms makkelijk verdwalen.

4
Volkeren vanuit de hele fantasywereld hebben in Elfia hun tenten opgezet en heersers houden audiëntie. Maar niet iedereen durft op bezoek te komen bij de koning van de Orcs.

5
5,6,7,8! De voetjes gaan van de vloer tijdens de Ierse Ceilidhworkshop. Het duo Itchy Fingers verzorgt live Ierse muziek. Op dit podium treedt later ook de band Rapalje op.

6
Aanstormende Legolassen en Robin Hoods proberen de roos te raken bij de Haagse Schutters. Het Middeleeuwse veld staat vol met schutters en wapenmeesters.

7
Zowel magische wezens als gewone mensen moeten ook eten en drinken. Een schare Duitsers voorziet het publiek van vlees, mede en andere lekkernijen.

8
Stralend presenteert Marieke Frankema haar nieuwste boek Sprankels. Zij is niet de enige. Tisa Pescar, Brad Winning, Kim ten Tusscher en vele anderen bieden nieuw leesvoer aan.

9
Een drukke boel bij de kraam van Uitgeverij Zilverspoor en ze waren niet de enige. Boekenliefhebbers zijn deze fair flink aan hun trekken gekomen.

10
Kasteel de Haar blijft toch een zekere aantrekkingskracht hebben, vooral voor fotografen en aanstormende modellen.

11
Na enkele magere jaren pakt de Elf weer uit met veel muziek op twee podia. Hier speelt The Midnight, die uiteindelijk het publiek flink weet op te zwepen.

12
Een groep harige trollen verovert het hoofdpodium. Trolska Polska laat vele folky deuntjes horen.

Leave a Comment