Elf Fantasy Fair Arcen 2012

De beruchte Elf Fantasyfair in Haarzuilens heeft al enkele jaren een broertje: De Elf Fantasy Fair in Arcen. Op 15 en 16 september vertrokken weer vele fantasyliefhebbers naar de bijzondere kasteeltuinen in Arcen.

Hoewel deze fair dezelfde naam draagt als zijn grote broer, is de opzet toch heel anders. Centraal op het enorme uitgestrekte terrein staan enkele podia met (veelal) Duitse bands. Dit komt omdat Arcen vlak in de buurt ligt van de Duitse grens en er komen best veel van onze Oosterburen op dit evenement af. ­De nadruk ligt ook meer op de muziek, want er zijn veel minder kraampjes dan op de Elf in Haarzuilens, maar het muzikale programma is overvol. De drie podia’s zijn van vroeg tot laat volgepropt met muziek en overal op het terrein speelden verschillende bands als ‘Walking act’ om de bezoekers te vermaken. Enkele Nederlandse namen in dit geheel zijn World of Stone en de Teetotallers.
Professor Elfstein praatte de boel aan elkaar op het hoofdpodium. Hij toverde uit zijn wonderbaarlijke tijdreismachine alle artiesten tevoorschijn. Hoofdact van de zaterdagavond was de Duitse band Punch ‘n’ Judy die met hun spetterende folkmuziek het publiek flink wist op te zwepen.

Overal bij de kasteeltuinen in Arcen was er wel iets te doen en als dat niet genoeg was, waren de tuinen an sich ook prachtig. Menig elf, vampier, en Victoriaanse schone zocht een mooi plekje op om uitgebreid op de foto te gaan. Fotografen waren er in elk geval genoeg. Zij lieten de gelegenheid niet aan zich voorbij gaan om elke verkleedde bezoeker, maar ook de sprookjesachtige omgeving goed op de gevoelige plaat te krijgen.

Het thema dit jaar was ‘Mummies en Farao’s’. Tussen alle fantasierijke kostuums vielen er regelmatig Cleopatra’s, een enkele Hathor en vele mummies te ontdekken. Bij de waterval was een klein podium opgezet waar regelmatig stukken uit de opera Aida te horen waren. De spelers stonden in vol Egyptisch ornaat de nummers te zingen. Daarnaast konden de bezoekers meedoen aan een hiërogliefenbingo en verschillende lezingen over mummies bijwonen.

Boekenliefhebbers konden terecht bij de verschillende boekenstalletjes en schrijvers. Onder andere Kim ten Tusscher, Brad Winning en Jack Lance waren aanwezig. Zilverspoorauteurs J. Sharpe en debutante Latoya Moirae presenteerden hun nieuwe boeken aan het publiek. Daarnaast waren er enkele Duitse schrijvers. Fantasygrootheid Adrian Stone mocht ook niet ontbreken. Hij presenteerde trots het tweede deel van Rune 2: De Eerste God.

Hoewel dit festival anders van opzet is dan zijn grote broer in Haarzuilens, wist het toch vele bezoekers te trekken. De zon scheen het weekend volop, waardoor iedereen met een lichte blos op de wangen weer huiswaarts kon gaan.
(Cathinca van Sprundel)

Leave a Comment