Recensie | Milan Hofmans – Droziers erfenis

Anderhalf jaar na de ontdekking van Project M vertrekt Madhu Mahavir naar Mone-Daun. Daar probeert hij meneer Firi te helpen de overval op een van zijn vrachtauto’s op te lossen. De overval op de vrachtwagen stelt de politie voor een raadsel en van de overvaller is geen spoor. Maar dat is niet het enige, Mone-Daun wordt geteisterd door nog meer vreemde voorvallen die allemaal samen blijken te hangen. Het lijkt een race tegen de klok te worden. Madhu’s enige aanknopingspunten zijn een wandkleed in het museum en een obscuur theatergezelschap.

Droziers Erfenis is het tweede avontuur van Madhu Mahavir. Hoewel Droziers Erfenis op veel punten vergelijkbaar is met Project M, verschilt het op een paar cruciale punten. Madhu is nu iets ouder en gaat alleen op onderzoek uit. Waar de spanning in Project M vanuit een onbekende hoek kwam, is dat in Droziers Erfenis anders. Door het verhaal heen zijn stukken dagboek van een paar eeuwen geleden geweven. Naast Madhu’s avontuur zorgt dit voor de meeste spanning in het verhaal.

Hoewel het verhaal om Madhu draait, blinkt Milan Hofmans uit in de dagboek fragmenten. Ze zijn spannend, meeslepend en, voor de lezer, veel te kort. En dat is jammer, want juist in deze stukken laat Hofmans nog eens extra zien dat hij van Project M geleerd heeft en dat hij gegroeid is als schrijver. Iets wat hij hopelijk in de toekomst verder gaat uitwerken.

Ook dit boek is weer voorzien van illustraties die Hofmans zelf gemaakt heeft.
(Stéphanie de Geus)


Droziers erfenis
Milan Hofmans
Prijs: € 16,95
ISBN: 978-90-448-1407-1

Leave a Comment