Recensie | Johan Deseyn – Daemonium

De perfecte moord. Dat is wat de groep ‘Daemonium’ genaamd belooft en verwezenlijkt. De klanten betalen grof geld in ruil voor die ene perfecte moord. Zonder aarzelen vermoordt de groep het ene na het andere slachtoffer. Ze roepen demonen op, geven deze demonen opdrachten en wachten totdat de opdrachten uitgevoerd zijn. Op een dag wordt Solomon Mulligan te nieuwsgierig en begint hij een gesprek met een demon.
Thess Mulligan is een vrouw die al op jonge leeftijd veel meemaakte. Ze komt in contact met zogenaamde vogels die alleen zij en haar vader kunnen zien. Ze heeft speciale krachten, maar beseft pas later wat ze betekenen. Haar leven is alles behalve normaal. Zo kan ze geen relaties behouden, omdat ze zich niet kan blootgeven. Het enige patroon in haar leven zijn de wekelijkse bezoekjes aan haar oma, maar zij verzwijgt dingen voor Thess.

Daemonium’ is een duistere thriller die de lezer doet sidderen en beven. Deseyn weet hoe hij de gruwelijke scènes moet uitbeelden en hoe hij de angst en de spanning overbrengt. Jammer genoeg gaat het soms, in de minder gruwelijke scènes, mis. Deseyn kan de lezer daar niet altijd vasthouden zodat de lezer pas weer in het verhaal getrokken wordt bij de volgende perfecte moord of horrorscène.
Deseyn zet boeiende karakters neer. Ze zijn goed uitgewerkt en hebben een mooie achtergrond. Het inleven in de personages daarentegen, gaat moeilijk, behalve wanneer er weer een gruwelijke horrorscène op til is.
De plot is onvoorspelbaar, heeft een stevige fundering en komt geloofwaardig over. De verhaallijn, die naar deze plot leidt, heeft voldoende wendingen en zorgt dat het een goed verhaal wordt.

Deseyn heeft een aangename schrijfstijl. Wel lijkt het of Deseyn verzot is op geslachtsdelen. Er zijn niet veel mannen die hun penis en ballen behouden en er is zelfs een vrouw wiens vagina in vuur en vlam wordt gezet. Op dat punt had het zeker origineler mogen zijn.

Daemonium’ is dus geen topper, maar wel gewoon een goed boek.
(Yarrid Dhooghe)


Daemonium
Johan Deseyn
Prijs: € 19,95
ISBN: 978-90-795-5239-9

1 Comment

  1. […] Daemonium – Johan Deseyn […]

Leave a Comment