Christopher Lee brengt metalalbum uit

Christopher Lee is een acteur die vooral bekend is van akelige en gemene filmrollen, zoals Saruman in Lord of the Rings, of Count Dooku uit Star Wars en natuurlijk Dracula. Lee mocht onlangs zijn negentigste verjaardag vieren en ter ere daarvan brengt hij een tweede metalalbum uit. Ja, dat hoor je goed, een metalalbum. Als zijn stem geschikt is voor Death van Terry Pratchett, past hij zeker in de metal. Hij debuteerde met dit muziekgenre toen hij 87 was, met Charlemagne: By the Sword and the Cross. Dit nieuwe album is een directe opvolger en draagt de titel Charlemagne: The Omens of Death. Het zal in de zomer verschijnen. Voorproefjes zijn hier te vinden. De beste man is duidelijk nog lang niet van plan om met pensioen te gaan. Lee is op dit moment bezig met het filmen van de Hobbit, waar hij opnieuw de rol van Saruman zal spelen.

3 Comments

 1. Tim on June 10, 2012 at 16:50

  Meneer Lee is sowieso geen vreemde binnen het Metal genre, want al jaren voordat hij zijn solo album uitbracht werd hij regelmatig door de band Rhapsody of Fire gevraagd om wat teksten in te spreken op hun albums. En ook later heeft hij meegewerkt aan een album van Manowar.
  Ik heb het altijd leuk gevonden dat ik de passie voor Metal met de heer Lee deel. Misschien dat ik zijn albums ook eens een kans ga geven.

 2. Paul Horsman on June 11, 2012 at 15:42

  Hij zingt niet alleen Metal, trouwens. Hij heeft ook meegewerkt aan de grote 4 cd-sterke uitgave van al Tolkien’s liederen door het Deense Tolkien Ensemble. Hij vertolkt hier o.a. de rol van Treebeard de ent. Een indrukwekkende symfonische en folk-style vertolking.

  • Stéphanie on June 13, 2012 at 18:20

   Zo! Wat een veelzijdige man.

Leave a Comment