Boeken om naar uit te zien in 2012

Super veel om weer naar uit te zien dit nieuwe jaar. Vooral veel nieuwe boeken die op stapel staan. Hier alvast een kleine selectie van al het moois dat de komende maanden uit gaat komen.

Nachtschade – Andrea Cremer (16 januari 2012)
Calla Tor heeft haar lotsbestemming altijd geweten: na haar eindexamen op de Mountain School wordt ze het wijfje van de aantrekkelijke alfawolf Ren Laroche. Ze zal zij aan zij met hem vechten, hun roedel leiden en de heilige plaatsen voor de Hoeders bewaken. Maar wanneer ze de wetten van haar meesters met voeten treedt doordat ze een rondtrekkende, knappe mensenjongen redt, begint Calla te twijfelen aan haar lot.

De Zwarte Magiers 1 – Het Magiersgilde – Trudi Canavan
(15 februari 2012)
Eens per jaar ontdoen de magiërs van Imardin de straten van zwervers, armen en ander ongewenst volk. Tijdens deze zogeheten Zuivering komt de jonge dievegge Sonea oog in oog te staan met deze gevreesde kwelgeesten. Tot ieders verbazing weet ze evenwel een magiër – een magiër! – met een steen te raken, tegen zijn hoofd. En ontsnapt. Het gevolg is dat het gilde haar tot elke prijs in handen wil krijgen, voor haar blijkbaar rijk aanwezige, wilde magie ontspoort en haar vernietigt, wellicht met de hele stad erbij!

Lied van ijs en vuur / Boek 5 Een dans met draken Deel 2 Zwaarden tegen draken – George R.R. Martin (23 februari 2012)
In het hoge noorden, machtig en onaantastbaar, verrijst de Muur. Daar wacht Jon Sneeuw, de 998ste bevelhebber van de Nachtwacht, de grootste uitdaging van zijn loopbaan als hij zowel binnen als buiten de Muur vijanden het hoofd moet bieden. Zal het lot in deze dagen van
alom toenemende onrust onvermijdelijk leiden tot de grootste dans – lees: veldslag – sinds mensenheugenis…?

Between – Jessica Warman (27 april 2012)
Op de ochtend van haar achttiende verjaardag wordt Elizabeth Valchar, mooi, populair en rijk, wakker op de jacht, waar ze haar feest gaf, door een aanhoudend gebonk. Wanneer ze op onderzoek uitgaat, ontdekt ze haar eigen verdronken lichaam. Liz herinnert zich niets van wat er gebeurd is en kan alleen maar vol afschuw naar haar eigen lijk kijken. Algauw komt Alex Berg haar gezelschap houden, een jongen die Liz kent van school en die is doodgereden bij een hit and run. De twee proberen door hun herinneringen in elkaar te passen, samen te ontdekken wat er met hen gebeurd is.

Middernacht – L.J. Smith (3 mei 2012)
Zonder hulp van de uiterst charmante en dodelijke Damon had Elena haar geliefde Stefan niet kunnen redden uit de donkere dimensie. De strijd heeft bij beide broers z n littekens achtergelaten. Stefan is ernstig verzwakt en heeft meer bloed nodig dan Elena hem kan geven, en Damon is door magie een mens geworden. Die transformatie heeft hem zo radeloos gemaakt dat hij zelfs wil terugkeren terug naar de hel die de donkere dimensie was om weer een vampier te kunnen worden.

Fallen in love – Lauren Kate (15 mei 2012)
Dit is het verhaal van Luce en haar zoektocht naar de waarheid. In vier verhalen en een epiloog ontdekt de lezer alles over de eerdere levens van de belangrijkste personages uit de Fallen-serie. Het draait niet alleen om Luce en Daniël. Zo worden Miles en Shelby in de middeleeuwen verliefd, ontdekt Roland een andere kant van Arriane, vraagt Arrianes liefde Aleksandr haar hoogverraad te plegen tegenover Daniël en beleven Luce en Daniël eenmalig een romantische Valentijnsdag.

Leave a Comment