Recensie | Alyson Noël – Blauwe maan

Nadat Ever heeft afgerekend met Drina, lijkt een onsterfelijk leven samen met Damon het beste wat haar kan overkomen. Niets staat hen meer in de weg en hun toekomst samen ziet er goed uit. Damon leert Ever hoe ze dingen kan manifesteren, verplaatsen en andere dingen kan doen. Alles gaat goed , tot er een nieuwe jongen op school verschijnt, Roman. Roman is leuk, charmant en heeft een schattig Brits accent. Iedereen vindt hem geweldig en hij heeft geweldige plannen voor iedereen, maar voor Ever, heeft hij iets minder leuks in petto.

De vertaling van Blauwe maan is erg vervelend. Roman heeft een Brits accent en dat hebben ze geprobeerd te vertalen. Zo staan er steeds Engelse woorden in een Nederlandse zin, en wat in het begin leuk is, wordt verderop in het boek vervelend. Daarnaast is het verhaal erg cliché, je hebt al snel door waar het naartoe gaat.

Sommige karakters ontwikkelen zich goed ontwikkeld in Blauwe maan. Daarnaast zijn er nieuwe personages bijgekomen en ook medescholieren van Ever krijgen meer diepte. De hoofdpersonen van Blauwe maan, Ever en Damon, ondergaan ook een grote verandering. Toch draait het verhaal voornamelijk om Ever, als ze er achterkomt wat ze wil bereiken in haar leven en wie haar echte vrienden zijn. Alyson Noël neemt dus een grote gok door Damon in Blauwe maan naar de achtergrond te verplaatsen. Een gok die in dit geval goed uitpakt.
(Elianne de Geus)


Blauwe maan
Alyson Noël
Prijs: € 14,95
ISBN: 978-90-458-0189-6

Leave a Comment